wtorek, 6 sierpnia 2013

Sałatka z fasolką szparagową



Na zewnątrz upał nie do wytrzymania, nie mam ochoty żeby się gdziekolwiek ruszyć, co dopiero coś ugotować, a tym bardziej zjeść. W takiej sytuacji, gdy naprawdę nic się nie chce, najlepszym rozwiązaniem są wszelkiego rodzaju sałatki. Ta którą dzisiaj przygotowałam jest szybka do zrobienia, z warzyw których jest teraz dostatek w przydomowym ogródku.

   
                                                          
 Składniki:
  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 5 jajek
  • 6 ogórków gruntowych
  • 6 ogórków kwaszonych
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Fasolkę ugotować i pokroić na około 2-3 cm kawałki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Ogórki gruntowe umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę razem z ogórkami kwaszonymi i pomidorami. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz