czwartek, 6 marca 2014

Pasta kanapkowa z jajek



Dziś mam dla Was sprawdzony i bardzo prosty przepis na pastę jajeczną do kanapek która bardzo często gości na naszym "śniadaniowym" stole:-)

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Jajka pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać-wszystko razem wrzucić do miseczki. Dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Na koniec pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Polecam dodać łyżeczkę musztardy i trochę słodkiej papryki, smak jest wtedy bardziej wyrazisty :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dobry pomysł, na pewno go wykorzystam:-)

      Usuń