poniedziałek, 19 stycznia 2015

Trufelki marcepanowe


Ekspresowe do przygotowania, pyszne trufelki marcepanowe:-)



Składniki:
(na 20 sztuk)
  • 300 g marcepanu (doskonały przepis na marcepan znajdziecie tutaj)
  • 3 łyżki gorzkiego kakao

Na duży talerz wysypać kakao. 
Odrywać małe kawałki marcepanu i toczyć z nich kuleczki (trochę mniejsze od orzecha włoskiego).
Każdą marcepanową kuleczkę dokładnie obtoczyć w kakao. 
Gotowe trufelki włożyć do lodówki na około 2 godziny żeby dobrze stężały.
Smacznego!


Ten przepis bierze udział w akcjach:

Karnawałowe Słodkości! Pralinki, trufelki, czekoladki...

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam! Marcepanowe muszą być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam marcepan! W dodatku ostatnio zakochałam się we wszelkiego rodzaju domowych pralinkach i trufelkach )

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczne, urocze trufelki :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste i smakowie :) Dziekuje za udzial w mojej akcji :)

    OdpowiedzUsuń