czwartek, 9 kwietnia 2015

Pasta z suszonych pomidorów


Lekka, kanapkowa pasta o wyraźnym smaku fety i suszonych pomidorów. 
Doskonała odmiana po ciężkich, świątecznych potrawach...;-)
Przepis ten pochodzi z książki pt. "Chleb domowa piekarnia" Piotra Kucharskiego.



Składniki:
  • 100 g suszonych pomidorów w oliwie
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g sera feta
  • 1 płaska łyżka suszonej bazylii
  • 3 łyżki majonezu
  • 50 g miękkiego masła
  • pieprz



Wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładką pastę za pomocą blendera.
Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.
Smacznego!



9 komentarzy:

  1. Lubię pasty, taka z suszonych pomidorów wygląda przepysznie :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna, zainspirowałaś mnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Powiem szczerze, że jeszcze nie jadłam suszonych pomidorów, ale pasta prezentuje się wspaniale, piękne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam pastę z suszonych pomidorów! Piękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam suszone pomidory :) pasta musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń