poniedziałek, 21 marca 2016

Jajka smażone w skorupkach


Sposobów na podanie jajek na wielkanocny stół jest wiele... A oto jeden z nich :-)




Składniki:
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej, zielonej pietruszki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej
  • masło do smażenia jajek

Ugotowane na twardo jajka przeciąć (pewnym ruchem :-)) wzdłuż na pół.
Wydrążyć środek i drobno posiekać. Dodać szczypiorek, pietruszkę, miękkie masło, sól i pieprz-dokładnie wymieszać.
Skorupki jajek wypełnić pastą jajeczną, posypać ją bułką tartą i smażyć na rumiano na rozgrzanym maśle.
Smacznego!



7 komentarzy:

  1. Wspaniała propozycja na swiąteczny stół. Dziękuję za przepis.
    Udanego tygodnia. Wiosenne pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam takie i były bardzo smaczne. Polecam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha. U mnie właśnie takie faszerowane jajka sa co roku na Wielkanoc.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze takich nie robiłam, ale wszystko przede mną ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze nigdy nie jadłyśmy ale smak nas ciekawi :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Przysmak z dzieciństwa!

    OdpowiedzUsuń