piątek, 23 grudnia 2016

Krokiety z kiszoną kapustą i grzybami


Moje ulubione, świąteczne połączenie smakowe tym razem znalazło się w krokietach...
Zapraszam, oto mój sprawdzony przepis :-)



Składniki:
(na 10 sztuk)

Ciasto:
Składniki i wykonanie według tego przepisu.
Farsz:
Składniki i wykonanie według tego przepisu.
Dodatkowo:
  • 2 całe jajka (rozbełtane z 3 łyżki mleka)
  • bułka tarta
  • masło klarowane (do smażenia krokietów)
Na środek każdego naleśnika nakładać po 2 łyżki farszu. 
Brzegi naleśnika złożyć do środka (w kopertę). 
Tak przygotowane naleśniki zanużać w, rozbełtanych z mlekiem, jajkach i panierować (z każdej strony) w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, na złoty kolor.
Smacznego!



1 komentarz: